Het Symfonisch Blaasorkest Heemstede geeft het volgende concert op

1 december 2018,

in de Pinksterkerk, Camplaan 18 in Heemstede

We zijn weer volop aan het repeterenvoor de volgende concerten. Heb je zin om mee te doen neemdan contact op met de orkest managers (zie hieronder)

 

Over het Symfonisch Blaasorkest Heemstede

Het SBH is opgericht in 1997. Het bestaat uit 2 orkesten: het Symfonisch Blaas Orkest Heemstede (SBH) en de Teisterband (TB). Meer informatie kunt u vinden door op deze link te klikken.

Heeft u interesse om mee te spelen of wilt u eens een repetitie bijwonen, neem dan contact op met één van de orkest managers: 

orkestmanager SBH 

of 

orkestmanagement Teisterband

 

Hier onder vindt u het meeste recente nieuws over het SBH

Vol verwachting klopte ons hart op de magische datum van 5 november 2017: een Clinic voor Koperblazers, vervolgens het feestelijke Concert van het SBH met een geweldige solist uit het Nederlands Philharmonisch Orkest, daarna het optreden van het complete NedPhO-Brass en tot slot de zinderende Triomfmars uit Aïda van Verdi aan het einde met de Clinic deelnemers. Het heeft geresulteerd in één groot feest, dat bleek wel na afloop uit de enthousiaste reacties, niet alleen van de toehoorders maar ook van de spelers.

Er was al maanden hard gewerkt achter de schermen door de diverse leden uit het orkest: allereerst de programmering, dan de persberichten (Clinic voor koperblazers met pizza), aanmeldingen registreren, de betalingen verwerken, flyers en programmaboekjes maken, pizza’s bestellen! Dirigent Leon Bosch had een aantal collega’s uit het Nederlands Philharmonisch Orkest, het NedPhO-Brass, in hun agenda een groot uitroepteken laten zetten om die middag en avond vrij te houden en te komen spelen in Heemstede.

Vijf professionals gaven aan de 35 aangemelde amateur-koperblazers een Clinic. De hele middag zijn zij hard aan het oefenen geweest op trompet, trombone, euphonium, bastuba en hoorn, voor het sluitstuk van de avond. De deelnemers vonden de repetitie in een kleine groep, o.l.v. een professional op hun eigen instrument, een geweldig fijne ervaring. Er werd lang en ook flink geblazen en de pizza’s verdwenen daarna als sneeuw voor de zon.

Het SBH orkest begon het concert met een speciaal stuk, Wilten festival Ouverture, geschreven voor de Stadtsmusikkapelle in Innsbrück die in 1999 al 350 jaar bestond. Wij vieren dit jaar ons 20 jarig bestaan, de kop is er wel af maar zó ver zijn we nog niet. Bij het stuk Bluebells of Scotland speelde David Kutz als solist op de tuba. Het was ongelofelijk hoe laag hij kon gaan en hoe jubelend hoog. Hij kreeg dan ook een enorm applaus. Ook bij de andere stukken die gespeeld werden, was het SBH heel goed op dreef, zo zeer dat de dirigent gaat denken aan deelname aan concoursen. In het verleden nam het SBH daar twee keer aan deel en de meeste spelers herinneren zich dit als een geweldig stressende periode…

Na de pauze trad het NedPhO-Brass op met een eigen programma. De Suite from Dardanus van Rameau was adembenemend mooi, maar ook de Pavane van Ravel sleepte de toehoorders mee. Het prachtige, zuivere geluid dat de trompetters voortbrachten gaf de sfeer van het stuk op een bijzondere manier weer. Het was ook bijzonder dat er een stukje werd ingeruimd voor een 16-jarige op het slagwerk. Hij was wel de zoon van een van… maar hij weerstond die druk glansrijk. Met een swingend Sing Sing Sing van Louis Prima sloot het NedPhO-Brass af, waarna de 35 Clinic deelnemers aanschoven en de Pinksterkerk tot slot daverde van de tonen van de Triomfmars uit Aïda. Applaus, bloemen en wijn, ook voor onze inval dirigent Rolf Hoogenberg, die Leon een aantal keren kwam vervangen.

Het gevarieerde programma, gebracht door verschillende groepen, met het optreden van een solist is geweldig goed aangeslagen bij het publiek, zo bleek uit de reacties bij het drankje na afloop. Dit is beslist voor herhaling vatbaar! 

 

Van 29 juni tot en met 3 juli is het SBH op concertreis gegaan naar Southampton in Engeland. We gaven daar 3 concerten, waarvan 2 in de open lucht. Gelukkig was het mooi en zonnig weer.

 Door op lees meer te klikken, vind je een verslag van dag tot dag van de reis.

 

 Teisterband met publiek op kerstnacht 2016

De Teisterband met publiek op kerstnacht 2016.

Op 24 december om 23:45 treedt de Teisterband op in Heemstede, bij de dorpspomp (Chocolaterie van Dam). Er wordt door het aanwezige publiek kerstliedjes gezongen, die door de Teisterband worden begeleid.

 

Hier de stukken die de teisterband zal spelen. Niet bij ieder stuk zal worden gezongen.

1) TEISTERBAND: Christmas Swing
2) TEISTERBAND: Winter Wonderland (Christmas Snow Songs)
3) Nu zijt wellekome (Blaauw)
4) De herdertjes lagen bij nachte (Blaauw)
5) TEISTERBAND: Rudolph the rednosed reindeer (nr.10 van Int. Chr. Songs)
6) Een roze fris ontloken (Blaauw)
7) Mary’s boy child
8) O kindeke klein, O kindeke teer (Blaauw)
9) TEISTERBAND: Jingle Bells (Christmas Snow Songs)
10) Christmas Night (Midden in de winternacht)
11) Komt allen tezamen (Blaauw)
12) TEISTERBAND: Let It Snow (Christmas Snow Songs)
13) (I’m dreaming of a) White Christmas (nr. 7 van Int, Chr. Songs)
14) Gloria in excelsis Deo (nr. 5 van Int. Chr. Songs)
15) TEISTERBAND: Feliz Navidad
16) Stille Nacht nummer 2 uit 10 International Christmas Songs

Komt allen te zamen.

Op zondag 10 december om 15:45 treedt de Teisterband op bij de kerstmarkt bij de Sint-Bavokerk in Heemstede. Naast de traditionele kerstliedjes zal er ook muziek uit het "gewone" Teisterband repertoire gespeeld worden.
Kom luisteren en natuurlijk kijken.

Test advertentie SBH