Over het Symfonisch Blaasorkest Heemstede

Het SBH is opgericht in 1997. Het bestaat uit 2 orkesten: het Symfonisch Blaas Orkest Heemstede (SBH) en de Teisterband (TB). Meer informatie kunt u vinden door op deze link te klikken. Heeft u interesse om mee te spelen of wilt u eens een repetitie bijwonen, neem dan contact op met één van de orkest managers:
Orkestmanager SBH of Orkestmanagers Teisterband

1997                 2022 

Concert Doublet op zaterdag 9 februari 2019

Het eerste concert van 2019 in de Pinksterkerk was een bijzondere gebeurtenis die de kleurige glas-in-betonramen deed trillen. Het Symfonisch Blaasorkest Heemstede had voor deze gelegenheid muziekvereniging ‘De Herleving’ uit Zwaag uitgenodigd om samen een concert te geven, elk met een eigen programma, gevolgd door een gezamenlijk nummer.

Verslag concert op 1 december 2018

Noten, noten en nog eens noten!

 

Onder deze vrolijke titel, passend in de Sinterklaastijd, speelde het Symfonisch Blaasorkest Heemstede op 1 december voor een bijna volle zaal een afwisselend programma. Ondanks dat er was aangekondigd: ‘zaal open’ om 19.45 uur konden de eerste toehoorders al vóór 19.00 uur verwelkomd worden. Gelukkig stonden de pepernoten klaar en was de koffie bijna gezet. Ze konden vast in de stemming komen op de klanken van de klankrepetitie die vanuit de zaal de trap afzweefden.

 

 

 

Op zondagmiddag 10 juni 2018 waren de deuren al vroeg geopend voor het concert Wereldstukken, dat mogelijk ons laatste of een-na-laatste concert in de Pinksterkerk zou worden. Een ploeg sterke mannen onder leiding van de orkestmanager had het juiste aantal stoelen tevoren al in de goede positie gezet, zodat het orkest om drie uur meteen aan de klankrepetitie kon beginnen om vast ‘op stoom’ te komen. Door het zonnige en warme weer kostte dat laatste geen enkele moeite, maar het veroorzaakte ook een lichte paniek onder de orkestleden: of er op zo’n mooie zomerse dag wel publiek zou komen?

Het laatste concert van ons jubileumjaar ‘20 jaar SBH’ vond plaats op een stralende zondagmiddag. De zon die door het kleurrijke glas-in-beton van onze concert- en repetitieruimte scheen, bracht een heel feestelijke sfeer teweeg en bracht zowel de spelers als de bezoekers in een zonnig humeur.

 

RECORDING

 

 

Welkom in de Artone Studio; nog nooit hebben we hier zo’n groot orkest gehad!”

Hartelijk werden de 27 Teisterbanders (de meesten met een grote rugzak, waarin leeftocht voor de hele dag: het kon wel eens laat worden) op 2 juni ontvangen door Rinus Honing, opnameleider van Record Industry, het bedrijf dat ooit in 1956 begon als Artone Platenmaatschappij in de binnenstad van Haarlem, die allengs de rechten verwierf van CBS, later Sony Records. De drie jaar geleden verbouwde studio met behoud van originele elementen (fraaie glas-in-lood ramen), is nu gelegen boven de LP-fabriek in de Waarderpolder, waar je meteen de sfeer proefde van grandeur, anciënniteit en goede muziek.

Er is lang uitgekeken naar dit moment: een opname voor het maken van een CD!

Test advertentie SBH