Over het Symfonisch Blaasorkest Heemstede

Het SBH is opgericht in 1997. Het bestaat uit 2 orkesten: het Symfonisch Blaas Orkest Heemstede (SBH) en de Teisterband (TB). Meer informatie kunt u vinden door op deze link te klikken.

Heeft u interesse om mee te spelen of wilt u eens een repetitie bijwonen, neem dan contact op met één van de orkest managers: 

orkestmanager SBH 

of 

orkestmanagement Teisterband

 

Hier onder vindt u het meeste recente nieuws over het SBH

Bij de stukken die het orkest voor concerten op de standaard heeft staan zijn vaak composities die geschreven zijn door Jacob de Haan. Onze trouwe concertbezoekers herinneren zich ongetwijfeld nog Ross Roy of het prachtige Oregon. Ook op ons nieuwe concert op 1 december zullen we een stuk van hem spelen: Concerto d’ Amore. En we zijn niet de enigen die zijn werken spelen, want Jacob de Haan kreeg op 6 maart van dit jaar een Buma Award in de categorie klassiek uitgereikt op een feestelijke Gala-avond in Amsterdam. Deze prijs wordt gegeven aan een componist die de meeste Buma-inkomsten genereert in binnen- en buitenland, dat wil zeggen wiens werk het vaakst gepeeld wordt. Hij werd tijdens de bijeenkomst ook voor zijn gehele oeuvre geëerd. Vorig jaar werd de Buma Award gewonnen door Johan de Mey, die ook geen onbekende voor het SBH is.

Jacob de Haan werd geboren in Heerenveen (1959) en studeerde aan het Stedelijk Conservatorium in Leeuwarden (hoofdvak schoolmuziek!), waar hij later ook docent werd. Sinds de jaren 90 heeft hij zich toegelegd op het componeren van symfonische blaasmuziek en doet dat in het rustige Ter Wisch in de Groningse gemeente Westerwolde. U zult vast nog wel vaker zijn muziek gaan horen!

(copyright foto Leeuwarder Courant)

Test advertentie SBH