SBH Concert 11 mei 2019 Oetblaoze van SBH met Gé Reinders in de Philharmonie in Haarlem

Het concert Oetblaoze door het SBH, onder leiding van Leon Bosch, samen met de Limburgse zanger, tekstdichter en componist Gé Reinders is een fantastisch en hartverwarmend evenement geweest.

De 442 (!) bezoekers waren unaniem laaiend enthousiast en ook de eerste krantenrecensies lieten zich in deze termen uit. Niet alleen over het mooie spel van het SBH en de harmonische samenwerking tussen orkest en zanger, maar ook over de chemie die bestond tussen de beide muzikale Limburgers, Gé en Leon, en die letterlijk van het podium af straalde.

De zaal luisterde zeer aandachtig naar de geestige en soms ontroerende persoonlijke verhalen die Gé Reinders vertelde. Zijn Nederlands met zachte G was goed verstaanbaar, waardoor de liedteksten in het Limburgse dialect steeds makkelijker te begrijpen waren. In het programma kwamen een paar oude maar ook veel nieuwe composities van Reinders voor; ook waren er twee stukken van andere componisten.

Het hele SBH heeft zich de lippen stuk geoefend om al die nummers onder de knie te krijgen.

De serieuze en ook vrolijke generale repetitie (twee weken tevoren) was al een voorbode van wat volgen zou: een geweldig leuk en mooi concert. Er werd pianissimo gespeeld als dat gevraagd werd, maar voor driedubbel forte waren de orkestleden ook niet bang. Helaas heeft Reinders aangegeven dat het zijn laatste tournee was, en dat hij nu echt met pensioen ging, dus het was dubbel fijn om nog een keer met hem op te treden. Natuurlijk werd op het einde het bekende Blaosmuziek gespeeld, en dat kunt u beluisteren en zien op een filmpje op deze website. Er werd lang en hard geklapt na afloop en de twee toegiften waren niet voor niets ingestudeerd…

20190511 ge reinders P1120992