Er is geen categorie, dus ik denk dat je het niet van buiten kunt vinden zonder de link.

 

De Teisterband, momenteel bestaand uit 36 heren, voornamelijk blazers, gesteund door enkele slagwerkers, is opgericht op 20 december 1994. De oprichter was Bert Steinmann, muzikaal multitalent en in het dagelijks leven alt hoboïst bij o.a. Holland Symphonia. Hij dirigeerde de steeds groter wordende band tot januari 2015. Daarna kwam de muzikale leiding in handen van Miklós Fürst. Deze studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten op saxofoon, met piano als bijvak. Behalve dat hij De Teisterband leidt en dirigeert sinds 2015 geeft hij ook al sinds 2002 leiding aan Gabanza, de Big Band van Muziekschool Zuid Kennemerland.
De doelstelling van de Teisterband is om de feestvreugde te verhogen op plaatsen waar veel mensen bijeenkomen en waar iets te vieren valt. De band treedt zowel in de zomer als in de winter binnen en buiten op.
Het repertoire van de band bestaat uit muziek van Glenn Miller, Duke Ellington en Benny Goodman, maar er worden ook moderne genres gespeeld zoals composities van de Beatles, Blues Brothers en Robby Williams. Afhankelijk van het publiek wordt er een stuk gekozen uit het gevarieerde repertoire van 40 nummers, waaronder ook Bossanova, Polka of zelfs Bach.
De Teisterband heeft al opgetreden bij allerlei evenementen, zoals op Koningsdag in Katwijk, bij de Veteranen dag in Heemstede, bij het Havenfestival in IJmuiden.  Op het programma staat altijd een optreden op Kerstavond in Heemstede.

Details van voorgaande en toekomstige optredens staan hier.

Elk jaar wordt er een ook weekend tournee georganiseerd in binnen- of buitenland. Zo was de band al in Zeeland, in Limburg, bij de Moezel en in het Schwarzwald (D), Oostende (B), Canterbury (GB), Praag (CZE) en Luxemburg (L).

Heb je zin eens te komen luisteren op de vaste repetitie-avond (dinsdag in de Pinksterkerk aan de Kamplaan in Heemstede) of mee te spelen?
Neem contact op met de orkestmanagers via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

of bel: Roel Jonker: 023-5366401 of Coen van der Vorm: 06 2827 8505

Het Symfonisch Blaas Orkest bestaat uit blazers en slagwerkers. Bij sommige muziekstukken en concerten is een aanvulling met een ander instrument nodig, bijvoorbeeld een piano of een contrabas.

In het orkest spelen dwarsfluiten, hobo’s, fagotten, es klarinet en a klarinet, bes klarinetten, bas klarinetten, altsaxen, tenorsaxen en bariton sax. Het koper bestaat uit hoorns, trompetten, bugels, trombones, euphoniums en bas tuba's, kortom heel veel verschillende blaasinstrumenten.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Leon Bosch.

De keuze van de muziek is heel breed. Soms zijn het klassieke stukken, gearrangeerd voor blaasorkest, ook kan het filmmuziek zijn of populaire songs. Natuurlijk zijn er ook stukken die specifiek voor een blaasorkest geschreven zijn. Voor de keuze van de muziekstukken is er een commissie, bestaande uit afgevaardigden van iedere groep instrumenten, die in samenspraak met de dirigent een repertoire vaststellen. 

Delen van het repertoire worden in drie tot vier concerten per jaar ten gehore gebracht. Voorbeelden van het repertoire van de laatste jaren kunnen hier gevonden worden.

Hierbij een link naar de tekening die Stadsherstel ons heeft toegestuurd.

Voorlopige plannen Pinksterkerk

 

 

Uit het Haarlems Dagblad van vrijdag 5 oktober 2018:

verkoop PK

Subcategorieën