Over het Symfonisch Blaasorkest Heemstede

Het SBH is opgericht in 1997. Het bestaat uit 2 orkesten: het Symfonisch Blaas Orkest Heemstede (SBH) en de Teisterband (TB). Meer informatie kunt u vinden door op deze link te klikken. Heeft u interesse om mee te spelen of wilt u eens een repetitie bijwonen, neem dan contact op met één van de orkest managers:
Orkestmanager SBH of Orkestmanagers Teisterband

1997                 2022 

 

RECORDING

 

 

Welkom in de Artone Studio; nog nooit hebben we hier zo’n groot orkest gehad!”

Hartelijk werden de 27 Teisterbanders (de meesten met een grote rugzak, waarin leeftocht voor de hele dag: het kon wel eens laat worden) op 2 juni ontvangen door Rinus Honing, opnameleider van Record Industry, het bedrijf dat ooit in 1956 begon als Artone Platenmaatschappij in de binnenstad van Haarlem, die allengs de rechten verwierf van CBS, later Sony Records. De drie jaar geleden verbouwde studio met behoud van originele elementen (fraaie glas-in-lood ramen), is nu gelegen boven de LP-fabriek in de Waarderpolder, waar je meteen de sfeer proefde van grandeur, anciënniteit en goede muziek.

Er is lang uitgekeken naar dit moment: een opname voor het maken van een CD!

Op 8 december werd Peer Sips benoemd tot erelid van de Teisterband. Peer is mede-oprichter en vanaf het eerste begin spelend lid.Ook heeft Peer in de eerste 15 jaar van de band een belangrijke rol gespeeld in de organisatie van de vele concertreizen in binnen- en buitenland. Op de foto toont de bijbehorende oorkonde,  die  hij  kreeg overhandigd van voorzitter Emile Cossee .

Test advertentie SBH