Over het Symfonisch Blaasorkest Heemstede

Het SBH is opgericht in 1997. Het bestaat uit 2 orkesten: het Symfonisch Blaas Orkest Heemstede (SBH) en de Teisterband (TB). Meer informatie kunt u vinden door op deze link te klikken. Heeft u interesse om mee te spelen of wilt u eens een repetitie bijwonen, neem dan contact op met één van de orkest managers:
Orkestmanager SBH of Orkestmanagers Teisterband

Op zaterdag 9 februari geeft het SBH een dubbel concert met het orkest "De Herleving".

Wij spelen voor u in de Pinksterkerk, Camplaan 18 in Heemstede, het concert begint om 20 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is €15.-. Kaartjes aan de zaal. Het concert draagt de toepasselijke naam

Want u hoort twee verschillende orkesten. Voor het eerst speelt het Symfonisch Blaasorkest Heemstede samen met het Harmonieorkest 'De Herleving' uit Zwaag.

Verslag concert op 1 december 2018

Noten, noten en nog eens noten!

Onder deze vrolijke titel, passend in de Sinterklaastijd, speelde het Symfonisch Blaasorkest Heemstede op 1 december voor een bijna volle zaal een afwisselend programma. Ondanks dat er was aangekondigd: ‘zaal open’ om 19.45 uur konden de eerste toehoorders al vóór 19.00 uur verwelkomd worden. Gelukkig stonden de pepernoten klaar en was de koffie bijna gezet. Ze konden vast in de stemming komen op de klanken van de klankrepetitie die vanuit de zaal de trap afzweefden.

Het was plezierig dat wethouder Sjaak Struijf namens de gemeente Heemstede gehoor had gegeven aan onze uitnodiging en ook Niek Vernooij, de voorzitter van Harmonie St. Michael, was gekomen, beiden met partners. Namens de voorzitter sprak bestuurslid Hugo Hölscher een welkomstwoord, en gaf toen ‘de bok’ over aan Léon Bosch, die de orkestleden met groot enthousiasme en vaste hand door de stukken leidde. Hij gaf bij ieder stuk van tevoren een korte (of langere) uitleg, die door het publiek zeer gewaardeerd werd.

Op zondagmiddag 10 juni 2018 waren de deuren al vroeg geopend voor het concert Wereldstukken, dat mogelijk ons laatste of een-na-laatste concert in de Pinksterkerk zou worden. Een ploeg sterke mannen onder leiding van de orkestmanager had het juiste aantal stoelen tevoren al in de goede positie gezet, zodat het orkest om drie uur meteen aan de klankrepetitie kon beginnen om vast ‘op stoom’ te komen. Door het zonnige en warme weer kostte dat laatste geen enkele moeite, maar het veroorzaakte ook een lichte paniek onder de orkestleden: of er op zo’n mooie zomerse dag wel publiek zou komen? Dat viel wel mee en het bleek een select gezelschap, wat vertaald moet worden als: het aantal toehoorders was niet groot, maar het waren wel onze allertrouwste fans. Voor hen liet het orkest, onder leiding van onze vaste dirigent Leon Bosch, zich van zijn beste kant zien.

Het laatste concert van ons jubileumjaar ‘20 jaar SBH’ vond plaats op een stralende zondagmiddag. De zon die door het kleurrijke glas-in-beton van onze concert- en repetitieruimte scheen, bracht een heel feestelijke sfeer teweeg en bracht zowel de spelers als de bezoekers in een zonnig humeur.

Test advertentie SBH