Activiteiten van de Teisterband

De Teisterband geeft binnenkort de volgende concerten:

23 april bij het Bloemencorso in Heemstede

27 april voor Koningsdag, locatie nog onbekend

18 juni Vetereanendag in Heemstede

9--10-11 juli concerten in Dinant (België) 

23 oktober in de Philharmonie in Haarlem, 

Al deze concerten zijn afhankelijk van toestemming door de autoriteiten in verband met de beperkingen door de Corona uitbraak

 

De Teisterband, momenteel bestaand uit 36 heren, voornamelijk blazers, gesteund door enkele slagwerkers, is opgericht op 20 december 1994. De oprichter was Bert Steinmann, muzikaal multitalent en in het dagelijks leven alt hoboïst bij o.a. Holland Symphonia. Hij dirigeerde de steeds groter wordende band tot januari 2015.

Daarna kwam de muzikale leiding in handen van Miklós Fürst. Deze studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten op saxofoon, met piano als bijvak. Behalve dat hij de Teisterband dirigeert, dirigeert hij ook BigBand Houten en tot 2018 jarenlang BigBand Gabanza uit Haarlem, geeft les aan Cultuurcentrum Heemskerk (saxofoon en workshops improvisatie) en is actief als uitvoerend musicus.

De doelstelling van de Teisterband is om de feestvreugde te verhogen op plaatsen waar veel mensen bijeenkomen en waar iets te vieren valt. De band treedt zowel in de zomer als in de winter binnen en buiten op.


Het repertoire van de band bestaat uit muziek van Glenn Miller, Duke Ellington en Benny Goodman, maar er worden ook moderne genres gespeeld zoals composities van de Beatles, Blues Brothers en Robby Williams. Afhankelijk van het publiek wordt er een stuk gekozen uit het gevarieerde repertoire van 40 nummers, waaronder ook Bossanova, Polka of zelfs Bach.
De Teisterband heeft al opgetreden bij allerlei evenementen, zoals op Koningsdag in Katwijk, bij de Veteranen dag in Heemstede, bij het Havenfestival in IJmuiden.  Op het programma staat altijd een optreden op Kerstavond in Heemstede.

Details van voorgaande en toekomstige optredens staan hier.

Elk jaar wordt er een ook weekend tournee georganiseerd in binnen- of buitenland. Zo was de band al in Zeeland, in Limburg, bij de Moezel en in het Schwarzwald (D), Oostende (B), Canterbury (GB), Praag (CZE) en Luxemburg (L).

Heb je zin eens te komen luisteren op de vaste repetitie-avond (dinsdag in de Pinksterkerk aan de Kamplaan in Heemstede) of mee te spelen?
Neem contact op met de orkestmanagers via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

of bel: Roel Jonker: 023-5366401 of Coen van der Vorm: 06 2827 8505