2022 04 Miklós Fürst website

Miklós Fürst (1967) is van Hongaarse afkomst, geboren in Almelo. Hij speelt alt-, sopraan-, tenor- en baritonsaxofoon. Ook speelt hij fluit en klarinet.
Zijn opleiding genoot Miklós aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar hij Altsaxofoon Jazz heeft gestudeerd, met piano als bijvak.

Miklós heeft door de jaren heen bij vele bigbands gespeeld, waarvan BodyCheck uit Zwolle en de Dual City Concert Band de belangrijkste zijn. Nog steeds werkt hij als saxofonist en dirigent met bigbands, regelmatig ook als solist. Hij leidt als vaste dirigent naast de Teisterband ook Big Band Houten. Verder speelt hij als uitvoerend musicus in verschillende samenstellingen; van commercieel met zijn eigen band Amber Roots, als saxofonist bij dj’s, als begeleider van veel artiesten met band en als side man, arrangeert daar ook voor, tot en met zijn eigen Jazz Kwintet Boggy Ground, en zijn Easy Listening Trio met piano en zang.

De afgelopen jaren was hij werkzaam als vaste saxofonist bij o.a. The Originators, Boston Tea Party, Leon Klaasse, Mieke Stemerdink, Hermes House Band Int. en Cuby & Blizzards. Als docerend musicus was Miklós jarenlang verbonden aan de Muzerie te Zwolle en Hart Haarlem. Tegenwoordig werkt hij als saxofoondocent bij Cultuurhuis Heemskerk. Tevens heeft hij een privépraktijk, Fürst Music, waar hij, naast het geven van saxofoon- en improvisatielessen, bandcoaching doceert en workshops verzorgt.

Per 13 januari 2015 is Miklós Fürst benoemd tot dirigent van De Teisterband.