miklosfurst1Miklós Fürst (1967) is van Hongaarse afkomst, maar geboren in Almelo. Hij speelt alt-, sopraan- en tenorsax. Zijn opleiding genoot Miklós aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar hij afstudeerde op saxofoon, met piano als bijvak.


Miklós speelde eerst bij een aantal big bands, waarvan BodyCheck uit Zwolle en de Dual City Concert Band de belangrijkste zijn. Daarna een hele tijd in de soul/funk band Funhouse om vervolgens jaren als sideman van bekende en minder bekende acts de binnen- èn buitenlandse podia onveilig te maken; vanaf 2000 bij de feestband Boston Tea Party, de Hermes House Band, Mieke Stemerdink (ex Gigantjes) en Leon Klaasse. En vanaf 2004 bij Cuby & The Blizzards.

Momenteel speelt hij bij The Originators en Class Daddy. Tevens heeft hij toenemend succes met zijn hard bob kwintet Boggy Ground.


Miklós heeft vijftien jaar gewerkt als saxofoondocent bij de Muzerie in Zwolle en heeft ook enkele jaren les gegeven aan het Centrum voor de Kunsten de Plantage in Tiel/Culemborg.
Al vanaf 2002 geeft deze veelzijdige musicus leiding aan Gabanza, de big band van Muziekschool Zuid-Kennemerland. 


Per 13 januari 2015 is Miklós Fürst benoemd tot dirigent van De Teisterband.