De vereniging  Symfonisch Blaasorkest Heemstede (SBH) bestaat uit 2 orkesten:

het SBO (Symfonisch blaasorkest) en de TB (de Teisterband).

In de zomer van 1997 besloot een aantal muzikale vrienden samen met alt hoboïst en dirigent Bert Steinmann een orkest op te richten en dat was het begin van het Symfonisch Blaasorkest Heemstede. De groep enthousiaste muzikanten groeide snel en inmiddels spelen er in dit orkest meer dan 80 mensen. Daarnaast was er ook de Teisterband, waarvan Bert Steinmann vele jaren de leider was.

Het orkest SBO bestaat uit meer dan 60 amateurmusici, variërend in leeftijd van 21 tot 75 jaar. Zij spelen, onder leiding van dirigent Leon Bosch, muziek uit het klassieke en moderne repertoire.
Jaarlijks wordt een aantal concerten gegeven op diverse locaties, zoals de Pinksterkerk in Heemstede, de Groenmarktkerk, de Nieuwe Kerk en de Philharmonie in Haarlem. Maar ook heeft het orkest buitenlandse reizen gemaakt, o.a. naar Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Italië en daar diverse concerten gegeven.

Muzikale studieweekeinden voor speciale uitvoeringen worden ook gehouden. Voor het Beatles spektakel in de Philharmonie in Haarlem, was er een studieweekend georganiseerd in Zuid-Limburg.

Naast het Symfonisch Blaas Orkest is er ook plaats het Herenorkest De Teisterband, waar Bert Steinmann vanaf de oprichting (1994) tot januari 2015 de scepter heeft gezwaaid. Vanaf 13 januari 2015 is Miklós Fürst de nieuwe dirigent. De speellijst van De Teisterband telt ca. 70 stukken voor blaasmuziek uit het folk-, marsen-, dixieland-, Latin- en jazzrepertoire.

Jaarlijks geven de orkesten een aantal concerten en leveren bijdragen aan muzikale en/of culturele manifestaties. In de agenda staan de plannen voor dit seizoen opgenomen.

De speelervaring van de leden loopt zeer uiteen, tussen 3 weken les en 27 jaar spelen. Het uitgangspunt is voor iedereen hetzelfde: met veel plezier samen muziek maken en dit wordt tijdens de wekelijkse repetities op enthousiaste wijze waargemaakt.

Repetities zijn in de Pinksterkerk aan de Camplaan 18 in Heemstede

Het SBO op maandagavond (19.30 uur – 22.00 uur)

en

de TB op dinsdagavond (20:00 uur – 21.30 uur)

Voor interesse in één of beide orkesten; klik hier