Zo als de meesten al weten is de Pinksterkerk overgenomen door Stadsherstel B.V. het is de bedoeling van Stadsherstel dat de huidige orkesten kunnen blijven repeteren. Ook de huiswerkbegeleiding HJF zal in de kerk blijven. Wat wel anders wordt is dat de benedenverdieping vanaf 1 januari 2019 zal worden gebruikt door de Stichting Rozemarijn voor dagbesteding. Dat wil zeggen dat de bar beneden niet meer toegankelijk wordt in de nabije toekomst. Daarvoor in de plaats  komt boven een keuken van waaruit de "nazit" geregeld gaat worden. 

Ook de kerkzaal gaat op de schop. Stadsherstel plant dat in de zomer van 2019, om de orkesten zo min mogelijk te storen in hun repetitie mogelijkheden. Het plan is ruwweg dat het podium naar de andere kant gaat (de oostkant) om  aan de westkant ruimte te maken voor de nazit en bij concerten voor de pauze drankjes.

Details zullen we in de loop van de tijd horen. We hebben de indruk tot nu toe dat Stadsherstel rekening houdt met de huidige huurders. Het najaar zal voor ons deels hetzelfde deels heel anders zijn omdat we in ieder geval tot 1 januari voor onze eigen kofiie en natje en droogje moeten zorgen. Ergens in die periode wordt de beneden ruimte dan afgesloten en doen we alles boven.

 

Privacy Verklaring SBH

Privacy Verklaring van het SBH