Over het Symfonisch Blaasorkest Heemstede

Het SBH is opgericht in 1997. Het bestaat uit 2 orkesten: het Symfonisch Blaas Orkest Heemstede (SBH) en de Teisterband (TB). Meer informatie kunt u vinden door op deze link te klikken. Heeft u interesse om mee te spelen of wilt u eens een repetitie bijwonen, neem dan contact op met één van de orkest managers:
Orkestmanager SBH of Orkestmanagers Teisterband

1997                 2022 

Het bestuur heeft de beslssing genomen om per 17 januari de repetities te hervatten.

De geldende coronaregels worden nageleefd. Deze zijn aan de leden toegestuurd.

In 2022 bestaat het SBH 25 jaar. Dit lustrum wordt groots gevierd met velerlei activiteiten. Helaas zijn een aantal daarvan nog onzeker in verband met de Corona maategelen. Zodra we meer weten wordt dat hier bekend gemaakt.

Onze dirigent, Leon Bosch, staat in 2019 al tien jaar voor het Symfonisch Blaasorkest Heemstede en leidt de orkestleden met vaste hand door de moeiijkste passages. Het concert van zondagmiddag 24 november kreeg een feestelijk tintje door de zon die door de veelkleurige ramen naar binnen scheen, verder door de bijna volle zaal maar ook

SBH Concert 11 mei 2019 Oetblaoze van SBH met Gé Reinders in de Philharmonie in Haarlem

Het concert Oetblaoze door het SBH, onder leiding van Leon Bosch, samen met de Limburgse zanger, tekstdichter en componist Gé Reinders is een fantastisch en hartverwarmend evenement geweest.

De 442 (!) bezoekers waren unaniem laaiend enthousiast en ook de eerste krantenrecensies lieten zich in deze termen uit. Niet alleen over het mooie spel van het SBH en de harmonische samenwerking tussen orkest en zanger, maar ook over de chemie die bestond tussen de beide muzikale Limburgers, Gé en Leon, en die letterlijk van het podium af straalde.

Concert Doublet op zaterdag 9 februari 2019

Het eerste concert van 2019 in de Pinksterkerk was een bijzondere gebeurtenis die de kleurige glas-in-betonramen deed trillen. Het Symfonisch Blaasorkest Heemstede had voor deze gelegenheid muziekvereniging ‘De Herleving’ uit Zwaag uitgenodigd om samen een concert te geven, elk met een eigen programma, gevolgd door een gezamenlijk nummer.

Test advertentie SBH